Skärpning SvFF

Vårt kära förbund har gjort ytterligare ett felsteg som ni säkert läst om i media de senaste dagarna. Örgrytes supportrar har under några matcher i år håll upp en banderoll där man visar sympati för den fängslade David Isaak som utan rättegång sitter inlåst i Eritrea. Han är Öis:are, hans bror är verksam inom klubben och hans barn besöker kontinuerligt Örgrytes matcher. På grund av denna banderoll har nu Öis blivit bötfällda av disciplinnämnden med 10 000 kr.

Vi vet sedan tidigare att de delegater som förbundet skickar till matcherna i Allsvenskan och Superettan tolkar reglelverket olika, upplever det som händer på olika sätt. Detta tillsammans med ett väldigt godtyckligt regelverk gör att en händelse ena veckan bötfälls men veckan efter passerar helt utan uppmärkamhet, trots att händelserna är identiska. På grund av delegaternas olika ömdöme och det bristfälliga regelverket blir disciplinnämndens eventuella straff och bötesbelopp väldigt olika och de har även en vana att ge större klubbar högre böter vilket är helt fel.

Det unika i det som skett nu är att media tagit ställning för de supportrar man veckan innan kallat fotbollsmördare. Det är bara att hålla tummarna för att man från medias håll börjar granska disciplinnämnden under lupp så vi kan få lite ordning på deras tolkigheter och kanske luckra upp en hel del regler och låta Svea rikes lag styra även på en fotbollsarena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar