Oavgjort i klassikermöte

Igår tog IFK Norrköping emot det till nuvarande säsong degraderade Örgryte IS hemma på Parken. Ett riktigt klassikermöte med andra ord, och det bjöds på en böljande kamp nere på planen. Någon vinnare blev det ändå inte, utan matchen slutade oavgjort, 1-1. IFK var dock närmast segern, men Petru Racu förvaltade straffen man fick i slutminuterna på ett nonchalant och dåligt sätt och därmed var två poäng förlorade.

Förutsättningarna fanns ändå där. IFK hade lobbat rejält för matchen och publiken, framförallt den välfyllda klacksektionen, var verkligen på tårna. Spelarna bjöds också på en riktigt sjyst inramning av sina supportrar och såväl åskådare som spelare verkade vara riktigt taggade.

För IFK:s del började dock matchen dåligt. ÖIS kom fram gång på gång och IFK-försvaret hängde inte med för fem öre när göteborgarna stormade fram mot Niklas Westbergs mål. De fick strax utdelning också. I den 17:e minuten kom gästernas Pavel Zavadil fram och satte bollen lågt i Westbergs högra hörn. Ridå? Nej då. Bara sex minuter senare nickade mittfältaren Mikael Lindskog in kvitteringen.

Den första halvleken var Örgrytes, men i andra kom IFK igång ordentligt rent spelmässigt. Man bjöd på flera läckra kombinationer och kom fram fint, men avsluten höll inte högsta klass. Istället hade Örgryte även i andra halvlek de farligaste chanserna, med bland annat en stolpträff. Men med bara ett par minuter kvar fick IFK straffspark, och Petru Racu gjorde sig redo att slå den. Några sekunder senare suckade Parken tungt, efter att ha sett den chippade straffen gå i ribban och över.

Det är alltid bittert att snubbla på mållinjen på det här sättet, men sett till hela matchen kanske vi ska vara nöjda med oavgjort. Örgryte är ett svårspelat lag, och en poäng är nog ändå inte fy skam. Vi får ta nya tag på lördag då vi gästar Falkenberg och Halland.