Mållöst mot Assyriska

Gårdagskvällens möte mellan IFK Norrköping och Assyriska FF tillhörde väl inte den mest sevärda typen av matcher, men den var ändå inte helt händelselös.

Uppemot 6000 åskådare hade tagit sig till Parken för att bevittna kampen mellan serieledande IFK och topptippade Assyriska, och det bjöds på böljande spel där båda lagen hade flera chanser att avgöra. Närmast var nog Shpetim Hasani för hemmalaget och gamla IFK-bekantingen Haris Laitinen för gästerna, som båda träffade virket med skott utifrån straffområdet.

Tyvärr fick vi bevittna ännu en undermålig domarinsats från redan erkänt usla Martin Strömbergsson, som verkade ha en personlig dispyt med vår brassekapten Daniel Bamberg. Men trots att vi kanske skulle ha en straff eller ett par frisparkar med oss, tycker jag inte att poängtappet kan tillskrivas ovannämnda rättskipare. Vi kan bättre, och det är något jag hoppas vi bevisar framöver då viktiga matcher hägrar.

En poäng hemma mot ett spelskickligt gäng som Assyriska är ändå inte fy skam, och vi är fortfarande befästa i toppen av tabellen. Med tolv omgångar kvar av serien ser det riktigt bra ut. Vågar man hoppas?

Forza Peking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar