Snyggt IFK!

Igår tog äntligen IFK en ny trepoängare på hemmaplan. Bottengänget Trollhättan stod för motståndet och de fredade sig rätt bra i första halvlek, men i andra så lekte IFK hem segern.

De allra flesta IFK-spelarna gjorde faktiskt en riktigt bra insats, och en positiv del var nyförvärvet Caio Mendes entré på den svenska fotbollsscenen. Han stod för en god insats och visade fina kvaliteter, framförallt offensiva sådana.

IFK:s första mål gjordes av Imad Khalili som läckert skruvade in en frispark en bit in i den andra halvleken. De flesta på Parken förväntade sig nog att lagkapten Daniel Bamberg - som har uppvaktats rejält av IFK-supportrar under de senaste dagarna med tanke på hans utgående kontrakt - skulle slå den. Men istället klev den unge skåningen fram och satte bollen i nät.

2-0-målet sattes på straff. Shpetim Hasani blev nerdragen, och samme Hasani förvaltade straffen säkert när han väntade ut Trollhättans målvakt Tobias Wennergren på ett rutinerat sätt. Strax därpå kom 3-0, som var en enkelt placerad nick av Russel Mwafulirwa efter ett mönsteranfall där mångsidige David Wiklander slog det snygga inlägget som föranledde målet. Det var också roligt att se en intensiv Bruno Santos comebacka på Parken igen. Välkommen tillbaka!

Förra året blev det 0-0 i båda matcherna mot Trollhättan. I år har vi än så länge vunnit den ena mathen hemma i ett stekhett Norrköping. Nu vänder serien, och om några dagar reser IFK västerut för att då gästa just Trollhättan. Då ska nästa trepoängare plockas hem!