Det är ju knappast så att allt stämmer

Att man får sätta kaffet i halsen på morgonen vid den daliga uppvakningsprocessen är något somt hänt förr när en viss säkerhetskvinna uttalar sig i pressen. Jag trodde hon hade fått stränga direktiv efter bland annat matchen hemma mot Djurgården 2008 att inte uttala sig, men så var inte fallet och imorse satt kaffet på sniskan igen!

Citat från nt.se på frågan om hon pekat ut brister i arrangemanget för delegaten
- Det stämmer inte. Däremot var det självklart min uppgift som säkerhetsansvarig att försöka förklara för delegaten varför vi hade en ståplatspublik på en sittplatsläktare. Men det var ingen hemlighet för förbundet heller eftersom vi hade förvarnat om det tidigare. I matchen innan, mot Assyriska, var ju klacken där också på prov.

- Om jag följer mitt jobb enligt de lagar och föreskrifter som finns kommer jag alltid få kritik av vissa personer, säger Eva Åberg."

Vad det gäller ståplats på sittplats är det inga problem varken på Råsunda, Stockholmstadion, Swedbank arenas bortasektion (Malmö) med flera. Listan kan göras lång. Det är alltså något som hon i så fall borde påpekat för delegaten!

För övrigt finns det inte att läsa någonstans i elitmanualen att man får testa saker på prov så därför borde IFK i så fall enligt gällande regler som denna kvinna följer till punkt och pricka ha böter även för Assyriska hemma. Men eftersom IFK upplåtit östra som supporterläktare dessa två matcher så faller regelverket platt. Östra räknas då precis som Norra normalt gör som en avskild läktare från övrig publik!

I förbundets rapport står följande:
Klubben ska därför åläggas en straffavgift. Vid bestämmande av straffavgiftens storlek beaktar Disciplinnämnden att klubben mot den egna säkerhetsorganisationens avrådan ändå upplåtit ifrågavarande läktare - med de brister ur nu ifrågavarande säkerhetssynpunkt detta inneburit - till stående publik.

Tar vi hennes uttalande och sen tittar vad som står skrivit i beslutet från förbundet bevisar det om något att hon framhållit brister i arrangemanget, det står ju svart på vitt att så är fallet. Istället för att se problem i något som inte var ett problem skulle hon alltså ha skött sitt arbete och löst de eventuellt små problem som fanns. Man skall inte glömma att PF stod på Östra utan problem i 10 år. Det talar ju lite för sig självt i sammanhanget...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar