Liberta per gli ULTRAS!

Engelsk fotboll ligger mig väldigt varmt om hjärtat, och vem mins inte de fullpackade ståplatsläktarna, sångerna o fanborgarna som de Brittiska fansen hade på 80 och början på 90 talet. Det var stämning på matcherna då. Ni som följer Premier Leauge en lördags eftermiddag på en av våra TV kanaler, vet att det allt som oftast är knäpp tyst på arenorna, ok att det skriks lite men det är mil från vad som var "back in the days".

Spanien är ett annat exempel på hur tyst och tråkigt det kan vara. Satt och slö tittade på en match härom veckan, då kommentatorn sa något i stil med att man kunde höra hur folk öppnade sina läskburkar...

I Italien så håller den sittande regeringen med tomtenissen Silvio Berlusconi i spetsen på att långsamt döda den läktarkultur som fick oss här i Sverige att lära oss vad ordet "Tifo" var för något. Nu vill man införa ett speciellt legitimeringskort för fotbollsfans som vill se sit lag på bortaplan, japp ni läste rätt, ett id-kort för fotbollsfans... Visst man har sina fotbollsproblem i Italien likt alla andra Europeiska länder, men att registrera o ge id kort till de supportrar som önskar se sitt lag på bortaplan är enligt mitt tycke helt horibelt. Det tycker de flesta Italienska Ultras/ Supportergruppper oxå.

För några veckor sedan så hade några tusen fotbollsfans samlats i Rom för att göra en gemensam protest aktion mot detta lagförslag. Jag hoppas att politikerna lyssnar på supportrarna, för annars kommer Serie A bli en lika tyst liga som Preimer leauge och Spanska ligan, vilket vore väldigt tråkigt.



Fortsätt kämpa där nere, ni har mitt fulla stöd!!!

Liberta per gli ULTRAS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar