Nu har det slagit slint....

Jag höll på att ramla av stolen när jag i vanlig ordning kollade av
Disciplinnämndens beslut, det är enligt mig rätt intressant att ha lite koll på vad som händer och sker. Nu har dock ett nytt kapitel i svenskfotboll skrivits ner.

Att en viss kvinna inom IFK Norrköpings säkerhetsorganisation inte velat se PF på Östra under de sista matcherna i år var ingen hemlighet. Men att hon skulle gå och uppmärksamma matchdeligaten från förbundet på brister i arrangemanget som hon är ansvarig för och skylla det på att hon och hennes PV´s inte kände sig trygga är ju ett hån mot allt och alla!

PF har stått på östra utan problem i 10 år och denna sista match på Östra skulle den med passerat obemärkt förbi om inte efterspelet blev 25 000 kr i böter för IFK orsakade av denna anställda kvinna..

Nedan följer beslutet som står fast trots att IFK Norrköping försökt överklaga då det var ett beslut från styrelsen att upplåta östra för PF. I beslutet framgår det klart vilken roll hon haft i sammanhanget och då första matchen på östra inte resulterade i några böter finns det inga tvivel! Det luktar illa det här, någon borde få sparken eller ett stort löneavdrag tills böterna är återbetalda!

Rapporterad förening: IFK Norrköping FK

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd har vid sammanträde den 3 november 2009 behandlat matchdelegat Olle Möllers anmälan gällande matchen IFK Norrköping - Ljungskile SK som spelades i Superettan den 5 oktober 2009.

Av matchdelegatens rapport framgår bl a att "klackens" utrymme på östra läktaren inte var avgränsat, att åskådare stod i utrymningsgångarna och att tjänstgörande personal inte kände tillräcklig trygghet för att konfrontera "klacken" under matchen för att få dem att hålla gångarna fria.
IFK Norrköping FK har inkommit med yttrande.
Av utredningen framgår att IFK Norrköping FK:s styrelse beslutat upplåta sittplatsläktaren på östra långsidan till supporterläktare med stående publik oaktat att klubbens egen säkerhetsorganisation avstyrkt detta med hänvisning till den säkerhetsrisk detta skulle innebära.

''Enligt Elitfotbollsmanualen 9kap. 2 bil. 2p. Arenasäkerhet
Klubbarna ska upprätta fasta rutiner för att hålla alla allmänna gångar, korridorer, trappor, dörrar, portar o s v fria från hinder som skulle kunna störa ett fritt flöde av åskådare under ett evenemang.''
Disciplinnämnden finner att IFK Norrköping har brutit mot föreskrifterna i Elitfotbollsmanualen, som utgör en del av SvFF:s Tävlingsbestämmelser. Klubben ska därför åläggas en straffavgift. Vid bestämmande av straffavgiftens storlek beaktar Disciplinnämnden att klubben mot den egna säkerhetsorganisationens avrådan ändå upplåtit ifrågavarande läktare - med de brister ur nu ifrågavarande säkerhetssynpunkt detta inneburit - till stående publik.

Disciplinnämnden beslutar
att ålägga IFK Norrköping FK en straffavgift om 25 000 kronor.

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Här är en bild, tagen strax innan avspark:

    http://brugd.ctrl-c.liu.se/~bark/foto/2009-10-05b/_MG_9500.jpg

    Jag har väldigt svårt att tro att

    1. Det skulle varit några större problem med blockerade gångar. Klacken satt eller stod stilla under matchen.

    2. Att det skulle varit så upphetsad eller depressiv stämning att de som eventuellt var på fel ställe inte kunde flyttat på sig om någon sagt det till dem. Jag stod och småpratade med publikvärdarna till och från och de verkade snarare uttråkade än rädda.

    Någon ljuger här, oklart varför.

    SvaraRadera