Årets första vinst!

Igår spelade IFK Norrköping säsongens femte träningsmatch, och motståndet stod division I-gänget Husqvarna för. Smålänningarna tog visserligen ledningen, men kunde inte stå emot IFK:s offensiv och matchen slutade 3-1 till Norrköpingslaget.

Även om IFK stundtals spelade bra, så var matchen överlag inget vidare. IFK gjorde vad som behövdes och inte så mycket mer, även om vissa spelare då och då utmärkte sig. Jag tänker framförallt på anfallsduon Hasani och Khalili då. Hur som helst var det trevligt att få se IFK vinna igen, på ett soligt Parken dessutom.

Än så länge tycker jag att försäsongens resultat har varit helt okej, med tanke på vilket motstånd vi har haft. Åtvidaberg och Degerfors känns det som vi borde ha vunnit över, men oavgjort mot AIK och dagens resultat mot Husqvarna är helt acceptabla. Elfsborgs överkörning är det hittills stora minuset, men 2006 års svenska mästare har å andra sidan en ruskigt bra trupp och är oerhört svårslagna i Borås. Jag skulle inte bli förvånad om det är de som står med Lennart Johanssons pokal i slutet av året.

IFK:s mål gjordes av Khalili (direkt på en hörna), Christopher Telo (på nick) och unge Marcus Johansson (straffmål i slutminuterna). Om drygt tre veckor drar Superettan igång, men innan dess har IFK två träningsmatcher till, Arameiska-Syrianska och Dalkurd, båda hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar