Fler Brasilienresor att vänta

Det verkar som att IFK Norrköpings representanter som besökte Brasilien och Corinthians i februari lyckades skapa goda relationer i Sydamerika, för en ny resa någon gång i maj är inplanerad. Något nyförvärv uppges i dagsläget dock inte vara aktuellt, men till framtiden säger sig IFK söka en central mittfältare.

Brasilien är ju som många vet ett land som lever och andas fotboll. Det finns definitivt extremt skickliga fotbollsspelare där, men också spelare med tveksam kvalité och acklimatiseringsförmåga. Det har vi IFK:are bittert fått erfara. Därför tror jag att det är viktigt att ha initierade kontakter när man söker efter lämpliga fotbollsspelare där. Om man likt IFK inte har ekonomi att skicka iväg scouter som sitter och studerar spelare in i minsta detalj under en längre period, kan det vara bra att ha känningar i Brasilien som besitter stor kunskap om brasilianska fotbollsspelare i allmänhet och om lokala förmågor i synnerhet. Även om det inte finns något officiellt samarbete vill jag gärna tro att det här är något som vi kommer ha stor nytta av i framtiden.

Angående nyförvärv känns det lite som att man utmanar ödet i nuläget. Med Tankovic, Wiklander och Lindskog som de enda "riktiga" innermittfältarna i truppen känns det lite tunt, framförallt med tanke på att vi tappat två kämpar med stora IFK-hjärtan (Sama och Blomma). Å andra sidan kan både Dybendal och Bamberg ta klivet in i banan och man kan säkerligen experimentera med andra spelare, men just det centrala mittfältet har varit en av våra svagaste lagdelar under de två senaste åren och just därför skulle jag gärna se ett nyförvärv där. Men, som jag sagt så många gånger tidigare: bättre att vi får rätt spelare i ett senare skede, än att vi hastigt spontanköper en halvdan mittfältare nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar