Spelarjakten fortsätter

IFK Norrköping fortsätter sin jakt på nya spelare. I dagsläget är två mittfältare, norrmannen Jonas Johansen och holländaren Ferry de Smalen, på besök i Norrköping. Både Johansen och de Smalen beskrivs som passningssäkra spelare som helst huserar på mittfältet.

Mittfältet är det som IFK verkar prioritera allra mest, och det tycker jag de gör rätt i. Rickhammar och Lindskog är båda bra förstärkningar, men man behöver ändå fylla på med minst en central mittfältare till, tycker jag. Är det något vi IFK:are dock fått lära oss under årens lopp, är det att man ska gå varsamt fram med utländska spelare man inte vet så mycket om. Det hoppas jag att Martinsson och compani gör nu.

Min förhoppning, och säkerligen många andras, är också att PSI ska vakna till liv nu efter Peter Hunts generösa investering i IFK/Parken Event. Med deras hjälp skulle IFK kanske kunna locka lite större namn till klubben.

Det har ju hänt lite andra saker under de senaste veckorna också. Andreas Lind blev, efter en tilltrasslad situation, klar för vår seriekonkurrent Ljungskile. Synd att IFK inte kunna komma åt honom, men undertecknad undrar om det inte finns någon form av klausul i den proffssugne anfallarens kontrakt med Bohuslänsklubben som gör att han kan lämna för ett utländskt lag om ett anbud kommer. Något sådant kanske IFK inte ville veta av och det skulle jag förstå. Att förlora en anfallare, som, rent hypotetiskt, kanske skulle blivit en nyckelspelare i laget, mitt under säsongen är ingen drömsituation.

Sleipnerbacken Calle Svensson, som var och provtränade med IFK i början av året, förlängde sitt kontrakt med den randiga pensionärsklubben för två veckor sedan, vilket betyder att han inte längre är aktuellt för Peking. Vänsterbacksplatsen är för tillfället något av IFK:s akilleshäl och tystnaden kring en eventuell förstärkning av den positionen är högst oroväckande.

Månadens mest angenäma spelarhändelse måste ändå ha varit att IFK:s malawier Russel Mwafulirwa spelade två matcher i Afrikanska mästerskapens gruppspel, och mäktade med två mål! Russel, som gjorde ett mål mot VM-nationen Algeriet i den första matchen, utgick skadad därifrån och missade Malawis förlustmatch mot arrangörslandet Angola. I den tredje och avslutade gruppspelsmatchen, mot Mali, målade den comebackande Russel igen. Malawi förlorade ändå matchen och gick därmed inte vidare till slutspelet.

Hur som helst får vi vara glada över att Russel var med, gjorde mål och, framförallt och förhoppningsvis, kommer hem frisk och kry. Han lär behövas även 2010.

1 kommentar:

  1. Mycket bra blogg! Har följt den länge och kommer att fortsätta göra så också. BRa supporterperspektiv är det ockå här. Forza peking!

    SvaraRadera