Intressant träningsupplägg, IFK!

I förra veckan publicerade IFK Norrköping försäsongens träningsupplägg på sin hemsida. Med åtta pass i veckan, varav fem fotbollspass och tre styrkepass, hoppas tränare Bergort att truppen ska stärka sin fysik och hålla sig ifrån skador. Den kanske allra mest spännande detaljen i träningsplanen är att två av styrkepassen består av brottning som leds av den svenska mästaren i brottning, tillika Norrköpingskillen, Eddie Svensson!

Efter en tillbakablick på förra årets, i princip ständigt, välbemannade sjukstuga kan man väl bara konstatera att en frisk trupp är A och O för ett lag som vill få kontinuitet i startelvan. Undertecknad tror och hoppas också på att stjärnförvärvet (!) Dale Reese ska kunna bidra till att hålla IFK-spelarna friska under säsongen. Idrottsskadeterapeuten har som bekant en lång och gedigen erfarenhet av att behandla och förebygga spelares fysiska blessyrer och hans bakgrund i IFK gör att han förhoppningsvis kan komma in i arbetet snabbt och effektivt.

IFK:s önskemål vad gäller klubbdirektör gick om intet, meddelade NT idag. Anledningen uppges vara den utdragna Parkenfrågan, som skrämde iväg kandidaten. Peter Hunt beklagar att man inte kunde tillsätta posten, men hoppas ändå att någon av de tidigare kandidaterna fortfarande är sugen på tjänsten. Vad gäller den posten säger jag som jag gjorde om provspelarna som var på besök i förra veckan: hellre att det tar lång tid och blir rätt än att man tillsätter en halvdan affärsman med intresse av att kommersialisera fotbollen och köra klubbar i botten (ja, det var en passning till Micke Andersson).

Provspelare var det också, ja. Utöver de i tidigare inlägg nämnda Ferry de Smalen och Jonas Johansen kom ju även en tredje herre och visade upp sig under förra veckan. Den 30-åriga norrmannen Svein Tore Brandshaug var ju i stan och spelade lite boll inför ögonen på Göran Bergort med bihang. Han kommer närmast från Haugesund i den norska andradivisionen (Adeccoligan), som han har spelat i under en stor del av sin karriär.

Frågan är om IFK är tillräckligt nöjda med någon av spelarna för att göra några ytterligare närmanden. Fortsättning lär följa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar