Målvakt eftersökes under silly season

Som alla fotbollsvänner vet pågår för tillfället den svenska silly season-perioden, och rykten om nyförvärv florerar dagligen på både forum och i diverse tidningar. I gårdagens NT stod att läsa om IFK:s jakt på en ny målvakt efter ”Nurres” sorti, och att en av kandidaterna, den före detta Halmstadsmålvakten Magnus Bahne, inte längre verkar vara aktuell för klubben.
Målvaktspositionen är definitivt en post IFK bör förstärka, och Bahne var det alternativ som undertecknad hade hoppats mest på. Trots de senaste säsongernas skadeproblem var Bahne en jämn och stabil burväktare i Halmstad och han har även figurerat i det finska A-landslaget.

De två andra målvakterna som verkar vara aktuella, Stojan Lukic (Falkenberg) och Niklas Westberg (Väsby), är dock inte helt ointressanta. Speciellt Westberg visade stor klass i Väsbys båda matcher mot IFK under den gångna säsongen, och han är definitivt en het aspirant till att förstärka den tunna målvaktsbesättningen.

Målet bör ändå vara att värva en rutinerad målvakt med många fotbollsår på nacken. Uppgiften består av, såvitt jag ser det, att inte bara vakta IFK:s bur under de kommande säsongerna, utan också att vara som en slags mentor åt unge David Nilsson, som många av oss supportrar hoppas på. Nu när ekonomin inte är vad den en gång har varit måste vi mer än förut värna om våra unga spelare. Det är de som är framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar