Mittfältet måste tätas!

Under gårdagen kom nyheten om att den eftertraktade innermittfältaren David Thor Vidarsson skrivit på ett treårskontrakt med Öster. Islänningen var enligt både NT och Folkbladet högaktuell som ny spelmotor på IFK:s mittfält till kommande säsong, men det gick alltså om intet. Själv har jag aldrig sett Vidarsson spela, men faktumet att IFK och islänningar mestadels har varit en god kombination tidigare och att mittfältaren blivit överöst med lovord, har gjort Vidarsson till något av en drömvärvning för undertecknad.

Hur som helst måste mittfältsbesättningen utökas. Blomma varvar ner (aktuell för Lindö?), Sama kanske slutar (projektanställning i IFK?) och Racu flyttas med stor sannolikhet permanent ner i banan för att täta försvaret. Martinsson säger att IFK har fler namn att gå på, och jag hoppas verkligen att så är fallet.

Under fredagen kom också nyheten om att den före detta IFK-målvakten Nuredin Bakiu får nöta vidare på utrusningar och luftspelet i Småland, då han har skrivit på ett kontrakt med Jönköping Södra. Vi får önska honom lycka till i sin nya klubb, med stora förhoppningar om att han bjuder på några typiskt vältajmade Nurreutrusningar nästa gång IFK möter J-Södra.

Fredagens glädjenyhet måste ändå ha varit Halmstad BK:s påstådda intresse för den av IFK avlönade men ej arbetande Mats Jingblad (å andra sidan, det har vi ju inte hört förut … ). Skulle Jingblad få ett jobb efter ”sabbatsåret” slipper IFK betala hans ersättning som den förra styrelsen så skickligt (läs: inkompetent) kompromissat fram. Det skulle innebära att ännu en onödig utgift försvinner och att IFK kan använda pengarna till något vettigt istället för att betala en lat hallänning, som praktiskt taget skulle kunna sitta och rulla tummarna i två år till tack vare en viss herr Lundin.

5 kommentarer:

  1. Jag kan på rak arm inte komma på någon position som IFK inte behöver förstärka inför 2010.

    SvaraRadera
  2. Håller delvis med dig, men mittfältet bör prioriteras allra mest, tycker jag. Att två gamla rävar som Sama och Blomma försvinner från mittfältsbesättningen sätter sina spår, och man behöver fylla igen hålen som uppstår i samband med sådana förändringar. Men visst, andra positioner behöver också förstärkas.

    SvaraRadera
  3. Äsch, det var bra att vi slapp honom. Hade säkerligen bara blivit en "drömvärvning" i stil med Amuneke, Kabous, Joe Spiteri och Grant Igesund.

    SvaraRadera
  4. Anyonym//

    Så kan man alltid säga i efterhand...

    SvaraRadera
  5. Anonym//

    Så kan man alltid säga när det gäller IFK...

    SvaraRadera