Facebookgrupp vill ha bort Eva Åberg

Nyligen har en grupp med namnet "Avgå Eva Åberg!" startats på den populära communitysajten facebook. Gruppen säger sig vilja ha bort IFK Norrköpings säkerhetsansvariga efter de konflikter som har inträffat mellan henne och klubbens supportergrupper under årens lopp. Bland annat skrivs det att hon har kommit med falska påståenden och saboterat vissa av supportrarnas tifon (läktararrangemang).

Själv har jag ingen positiv bild av Eva Åberg som säkerhetschef. Minns själv en hel del incidenter mellan henne och oss aktiva supportrar som inträffat i anslutning till IFK Norrköpings matcher. En gång under föregående säsong kom hon med ett helt absurt förslag. Dagen efter vårt magnifika tifo mot Åtvidaberg ringde hon och skällde på oss för att vi inte hade städat upp tiforesterna. Vi förklarade att vi kunde göra det senare samma eftermiddag, men hon krävde att tifot skulle vara bortstädat inom ett par timmar, vilket var svårlösligt då i princip vi alla har arbete eller skola att sköta dagtid. Hon hotade till och med oss med att skicka böter till Peking Fanz.

Jag kan ju säga att det kändes oerhört tråkigt att höra talas om något sådant. Många av oss lägger ner en otrolig energi på IFK Norrköping och positiv läktarkultur utöver våra arbeten eller studier. Tifot hade vi slitit med i, grovt uppskattat, 50-60 timmar. Ingen uppskattning där inte, istället en utskällning. Det känns riktigt inspirerande att arbeta med en sådan säkerhetsansvarig ...

Hur som helst har frågan varit aktuell under en längre tid och det kanske är dags att det händer någonting nu. Jag ger facebookgruppen tummen upp i vilket fall som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar