Högintressant supportermöte

SFSU (Svenska fotbollssupporterunionen) anordnade idag sitt årsmöte här i Norrköping. Som medlem i Peking Fanz fick undertecknad en möjlighet att gå på mötet, som hölls på Parken, och därmed få en inblick i vad organisationen sysslar med. Såhär i efterhand kan jag bara konstatera att det var ett oerhört lyckat drag!

Fotbollsalliansens Ulric Jansson och SFSU:s Frank Ågren, båda bajare, lotsade deltagarna genom det högintressanta mötet och en ny styrelse tillsattes. Frank Ågren, som fram till mötet var ordförande i SFSU, ersattes av AIK:aren Victor Capel och sex styrelseledamöter tillsattes därefter. Valberedningen gav mötesdeltagarna utförlig information om sina kandidater och hela mötet kändes proffsigt genomfört.

Själv var jag eld och lågor efter mötet! Ovannämnda Ulric Jansson och Frank Ågren visade på en enorm kunskap om de lagar, regler och institutioner som finns runtomkring den aktiva supportern. Dessutom diskuterade flera av mötesdeltagarna olika frågor, exempelvis den om 51 %-spärren (den i dagsläget tillämpade regeln som tvingar föreningar att vara medlemsägda), på ett väldigt initierat sätt. Det redogjordes för åsikter och flera fullkomligt lysande resonemang och anföranden hölls under mötet, vilket i stark grad bidrog till att undertecknad i framtiden kommer hålla ögonen på SFSU och supporterutvecklingen!

För mer information om denna nationella förening, besök: http://www.sfsu.se/index.php

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar