Flexibilitet...

Satt och slöläste i grannkommunens lokalblaska. Döm om min förvåning när jag läste följande textrader… ” -Beroende på hur gräsmattan ser ut kan det bli aktuellt med en annan arena. Och matchen kan flyttas till söndagen om Kentaro (som har sändningsrättigheterna) vill det, säger Gerhard Sager.
Så med tanke på vädrets och tv-bolagens makter vill det alltså till att svenska fotbollssupportrar är flexibla de närmaste veckorna.”

( http://www.corren.se/Sport/?articleId=5114121&date=&menuids= )

Vi snackar om den så kallade Supercup finalen, den mellan vinnaren av Allsvenskan och Svenska cupen. Om man läser texten igen, och tänker till så blir hela uttalandet rätt så bizzart. Vi leker med tanken och säger att planen är begravd med snö och is, man frågar då Kentaro om att flytta matchen, men får det eventuella svaret att ”Nej… matchen måste spelas pga. att vi sålt sändningarna till…” Hur gör man då?? Denna match är mellan AIK och IFK Göteborg, och att hitta en lämplig ersättnings arena till just den matchen kanske inte är en enkel uppgift…

När pengar styr så försvinner allt sunt förnuft, är planen snöbetäckt så går det liksom inte att spela fotboll. Ska bli kul att se hur TV bolagen ska klara att knäcka denna nöt…

Sista stycket i texten är bara läskig… ”…och tv-bolagens makter vill det alltså till att svenska fotbollssupportrar är flexibla de närmaste veckorna.”
Vadå flexibel… jag vill inte vara flexibel pga. några TV bolag, är det så att hela Sverige är begravd i snö o is så får man väl skjuta upp säsongs starten… mig veterligen så gjorde man så förr i tiden. Det är som farsgubben säger, ”Det var bättre förr”!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar