Ny träningsmatch och ny provspelare

Imorgon eftermiddag, 16.00, görs ett nytt försök att spela fotboll på Parken. IFK ska möta Degerfors och kraftmätningen mellan de båda klassiska lagen ska bli spännande att bevittna. Degerfors är som bekant nykomlingar i årets upplaga av Superettan och det ska bli spännande att se om de kan stå upp mot ett på många sätt och vis nytt IFK Norrköping. Jag ser fram emot att se vad våra nyförvärv kan tillföra laget och om tränare Bergorts strategier har vidareutvecklats efter hans första säsong som huvudansvarig för en klubb av IFK:s kaliber. Vi får hålla tummarna för att vädret håller sig lugnt, så att vi äntligen kan få se våra vitblåa krigare spela match hemma på Parken för första gången i år!

Som jag antar att många av er vet, så är en liten delegation IFK-representanter för tillfället i Brasilien. I dagens NT kan man läsa att ordförande Peter Hunt idag återkommer till Sverige, med en brasiliansk provspelare med det illaklingande (!) artistnamnet Diogo med sig. Kvar i Brasilien är sportchef Tony Martinsson och den gamla IFK-direktören Tommy Wisell. De är både är på jakt efter potentiella nyförvärv och på ett samarbete med den brasilianska toppklubben Corinthians.

Själv kan jag säga att jag känner mig betydligt säkrare med att den ovannämnda trion scoutar brasilianare än när den kvalitetsblinde Micke Andersson tog flyget till Sydamerika för att "fynda". Som vi IFK:are bittert fått erfara under 2000-talet, ska man vara ytterst försiktig när man plockar hit spelare från så pass avlägsna platser som Sydamerika. Mycket ska stämma in och jag hoppas verkligen att klubbledningen och tränarstaben kartlägger denne Diogo grundligt, allt från fysiskt till fotbollskvalitetsmässigt till hans acklimatiseringsförmåga, både vad gäller sociala förhållanden och vad gäller klimatet. Jag måste också säga att det känns ännu mer betryggande att Brasilienvane Anders Ljunggren (före detta tränare och allt i allo i det tidigare brassedominerande FC Norrköping) är med på ett hörn och hjälper IFK.

Det känns hur som helst som att våra gubbar har bättre koll på läget än vad föregående styrelsepersoner har haft. I vilket fall som helst är det enda facit vi kan använda oss av i det här sammanhanget framtiden, så vi får helt enkelt bedöma läget senare i år.

Nu ska vid dock koncentrera oss på matchen mot brukslaget från Degerfors. Framåt kamrater!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar