Bittert slut på bortapremiären

Trots bra spel och ett överlägset antal målchanser lyckades inte IFK få med sig några poäng hem från Södertälje. Assyriska vann turligt med 2-1 och skickade därför temporärt ner IFK från topplatserna i serien.

Det var ändå hyfsat många som tog sig upp till Södertälje för att stötta Peking, och vi var säkert uppemot 400-500 IFK:are på plats. Bilkaravanen får också ses som lyckad, och allt från limousiner till en äldre Cadillac syntes bland alla bilar som skickats upp i IFK-fansens regi.

Väl på plats stod vi för en helt okej läktarinsats, men akustiken på Södertälje Fotbollsarenas Östra långsida är bedrövlig och i kampen mot Assyriskas fans, som både hade hemmaplansfavör och ett tak över sig, kan vi nog inte påstå att vi vann. Till bortaresor får man räkna med att en hel del ovant klackfolk kan ha hamnat på läktaren också, och man kan inte ta för givet att alla ska sjunga, tyvärr.

Hur som helst så var vi en hel del på plats och vi syntes bra med både flaggor och banderoller. IFK gjorde som sagt en bra insats, som knappt går att jämföra med förra årets 3-0-förlust i bortapremiären. Vi hade bud på ett par mål till i slutet av matchen, och Russel Mwafulirwa hade till och med nästan öppet mål med någon minut kvar av tilläggstiden. Oturligt nog fick Assyriskas Stefan Batan bollen på sig och han räddade därmed minst två poäng för sitt lag.

Spelet lovar ändå mer och jag tror definitivt att den här säsongen blir roligare än förra årets. Nu tar vi Brage hemma på måndag om en vecka, innan vi åker till Stockholm och Bajenland 1 maj. Då ska årets första bortaseger komma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar