Oavgjort mot Brage

Tyvärr slutade gårdagens match oavgjort, och IFK plockade inte hem de, av många, förväntade tre poängen. Men trots spel med en man mindre i hela andra halvlek, så dominerade IFK stundtals och man hade definitivt chansen att sätta ett par bollar.

Matchen inleddes trevande och IFK var slarviga såväl i försvaret som i anfallet genom hela matchen. Efter att Gunnar Thor Gunnarsson blivit utvisad efter en tuff tackling på Bragespelaren Andreas Hedlung (benbrott) i slutet av den första halvleken, började IFK vakna till liv. Hittills loja Russell Mwafulirwa och Riki Cakic blixtrade till lite då och då, och med lite flyt och mindre osjälviskhet (Hasani i slutminuterna) hade vi fått in en boll eller två.

Tyvärr kan man ju också konstatera att det lika gärna hade kunnat sluta med Bragevinst. Vid åtminstone en handfull tillfällen släpptes deras spelare otäckt nära mål och enbart fru Fortuna och Niklas Westberg stod ivägen.

Matchen och resultatet 0-0 var en besvikelse, men vi har ändå inlett hyfsat i år (jämfört med förra året, exempelvis). På lördag är det dags för säsongens bortamatch, då vi gästar Stockholm och Söderstadion. Det ryktas om att vi blir många IFK:are på plats och jag hoppas innerligt att vi får ihop en manstark klack som kan ge våra krigare på planen det stöd som de så väl behöver.