Bittert avslut i Svenska cupen

Det är nu två dagar sedan matchen spelades, men det är fortfarande svårt att inse förlusten. Inte just för att Svenska cupen är livsviktig, för det är den inte, utan mer för att vi åkte ut så snöpligt i matchen mot Örebro.

Som väntat lockades inte så många åskådare till matchen, men de som var på Parken för IFK:s räkning gjorde ett kanonjobb. Vi fick till bra ljudtoppar från klacken och bar fram laget genom hela matchen. Örebro slöt visserligen upp bättre än vad undertecknad hade förväntat sig, men man hörde mest sorl från deras klack.

Matchen, under ordinarie matchtid, var IFK:s. Första halvlek var väl inte den mest välspelade matchen jag har bevittnat på Parken, men vi hade ett övertag där. Ett övertag som cementerades och blev större i andra halvlek. Då var det vi som visade vilket lag som kan spela bäst fotboll, och om det hade funnits någon rättvisa så hade vi gått vidare i Svenska cupen. Eloge till tränarstaben också, som vågar satsa på en 19-åring i målet (David Nilsson) och en 16-åring i anfallet (Marcus Johansson). Under alla 120 minuterna, dessutom.

Resultatet blev hur som helst 2-0 till Örebro, efter förlängningen. Jävligt bittert, men det är bara bita ihop. Nu satsar vi på att göra en sjuhelvetes säsong i serien. Redan på lördag tar vi emot Syrianska hemma. Då ska vi spela samma fina fotboll, och få med oss tre poäng!