Hatmatch i svenska cupen

Imorgon ska enligt uppgift våra historiskt lottlösa antagonister Örebro "inta" Norrköping. Till morgondagens cupmatch har deras supportergrupp Kubanerna anordnat en karavan, och man planerat att "som vanligt sjunga ut Norrköpingspubliken på Parken". Welcome, säger jag!

Få lag framkallar sådana starka hatkänslor hos undertecknad som Örebro. Man får ofta höra dessa dryga gnällspikar babbla om att de både är större och bättre än oss eftersom de ligger i Allsvenskan. Att de inte har lyckats vinna ett enda svenskt guld på 102 år - patetiskt - brukar de dock inte nämna.

Jag ser fram emot morgondagens match. För då ska vi visa vilka som är störst, bäst och vackrast! I vanlig ordning ska VI sjunga ut Örebro och vi ska sluta upp manstarkt. VI ska stötta våra krigare till att skjuta ut Närkes "stolthet" ur Svenska cupen, och på så sätt se till att kubaner och annat patrask får lämna vår vackra stad med svansen mellan benen.

Läget i truppen ser dock inte optimalt ut. Shpetim Hasani är skadad och missar tyvärr definitivt båda matcherna den här veckan. Russel Mwafulirwa är fortfarande inte kvitt sin sträckning och missar också morgondagens match. Som tur är så är dock Khalili tillbaka och han målade direkt i sin comeback i startelvan i lördags mot Ljungskile. Det ska bli spännande att se vem Bergort väljer att ackompanjera skåningen med. I övrigt verkar truppen vara skadefri.

Örebro har hittills gjort en gedigen säsong i Allsvenskan, och parkerar för tillfället på en tredjeplats i tabellen. Inte illa pinkat, Närke.

Men imorgon är det cupen som gäller. Då är det så mycket mer än statistik och taktik inblandat. Vi är beredda, och vi kommer att göra allt vi kan för att besegra Örebro på alla plan.

Ses på Parken!

1 kommentar:

  1. Upplever ni på bloggen också att malmö är lite överdrivna när de gör saker? De ska allatid försöka vara värst, men det är inget bra det de gör. Jävla malmö!

    SvaraRadera