Jönköping näst på tur

Imorgon kväll tar IFK emot ett, inför nuvarande säsong, kraftigt förstärkt Jönköping Södra, hemma på Parken. Norrköping har försvararna Gunnar Thor Gunnarsson och Kristoffer Arvhage tillbaka i truppen, men både Imad Khalili och Christopher Telo är fortfarande indisponibla. Spelare att hålla koll på i Jönköping är bland annat Pär Cedeqvist, Kristoffer Fagercrantz och före detta IFK-målvakten Nuredin Bakiu.

Bergort har ett par angenäma frågor att ställa sig inför matchen: ska han ställa upp med samma lag som senast och köra på ett vinnande koncept, eller ska han ställa upp med de spelare som utgör hans grunduppställning? Efter vinsten mot Bajen känns ju kanske inte J-Södra som något att oroa sig över, och visst, vi har överlag haft lätt för smålänningarna under de senaste åren, men jag vill ändå höja ett varningens finger. Vi ska inte tro att det här blir en enkelt match där vi i princip bara behöver ställa ut skorna. Det kommer bli krig och kamp på planen, och vi måste ta den fighten och vinna, om den positiva trenden som skapades uppe i Stockholm ska bli mer långlivad.

Visar IFK tillräcklig ödmjukhet och verkligen går in med inställningen att kriga till sista blodsdroppe, så tror jag ändå att vi kan klura ut det här. Det känns positivt!

Idag blev för övrigt brassen Caio Mendes klar för IFK. Han skrev på ett 2,5-årskontrakt och håller helst till på vänsterflanken. Han sägs vara spelskicklig och snabb, och efter att ha sett ett par halvtaskiga youtubeklipp (inget jag egentligen bedömer honom efter) så kan jag konstatera att han verkar vara en typisk brasselirare med mycket fotboll i sig.

Vi önskar honom hur som helst välkommen och hoppas att han lyckas här i Norrköping. Dock kommer vi inte få se honom förrän transferfönstret öppnar. Så det är ett par matcher innan dess, till exempel imorgon.

Ses på Parken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar