Magisk seriefinal!

Sagolik, fantastisk, overklig. Ja, man kan beskriva gårdagens tillställning på många sätt. Matchen i sig kanske inte bjöd på den bästa fotbollen, men avslutningen gjorde ändå det hela till en dag att minnas. I stort sett hela vårsäsongen har varit över förväntan, och det har varit oerhört skönt att känga till de inför säsongen förväntade topplagen.

Det var upplagt för en kanoneftermiddag redan från början. En trevlig eftermiddagssol och blå himmel ersatte regnet och molnen några timmar innan match. Det var lördag och alla trogna IFK:are hade laddat upp för fullt på Saliga Munken. Spelet kanske sedan inte höll högsta kvalitet, men matchen var ändå händelserik och hela fem mål gjordes sammanlagt - visserligen gjordes tre mål med drygt fem minuter kvar av ordinarie speltid.

IFK inledde också målskyttet. Den unge mittfältaren Armin Tankovic nickade in en hörna i första halvlek, men Syrianska kvitterade strax därpå. Båda lagen hade sedan tillräckligt bra chanser för att utöka sin ledning, men nästa mål kom inte förrän i slutet av matchen, som sagt. För Syrianska dessutom. Då var det bittert, och man fick genast jobbiga associationer till våra tidigare debaclen.

Men vi kom igen! Telo satte snyggt kvitteringen strax därefter, och med sekunderna kvar löpte sig Russel fri och chippade retsamt enkelt bollen över målvakten. Extas!

Nu väntar ett två veckor långt uppehåll. Sedan gästar vi Landskrona, och då ska vi fortsätta plocka poäng.

Forza Peking!

1 kommentar: