Äntligen tar man tag i Biljetthanteringen

Biljetthanteringen har vart ett återkommande problem under säsongen. Oerhört långa köer har ringlat sig ut från biljettkassorna och många har missat upp till 20-25 minuter av första halvlek innan man kommit genom spärrarna.

Själv blev jag inte drabbad fören i måndags då jag har årskort och inte behövt stå i kö. Men till Falkenbergsmatchen gick biljettkön halva vägen till brandstation och kön för oss med förköp ut till grindarna. Det stod en ensam stackare och rev biljetter fram till 5 minuter innan matchstart och 2 kassor för biljettköp till flera 100 köande. Jag kan förstå irritationen av att först stå i kö för att köpa biljett och sen vara tvungen att ställa sig sist i nästa kö för att ta sig in på arenan!

Att byta system för att slippa hantering med kontanter är bra. På till exempel söderstation har man vart tvungen att ha förköp i många år. Problemet är dock att man inte kan byta från ett system till ett annat över en natt. Besökarna måste successivt vänjas vid att köpa sina biljetter i förköp, men under tiden måste det gamla systemet finnas kvar i så stor utsträckning att det går smidigt att komma in på matchen.

Nu har Björn & Co fått myntet att rulla ner och insett det faktum att fler kassor skall öppnas, men skall också satsa mer på butiker runt om i Norrköping som säljer biljetter vilket är lysande. Vill man att publiken skall ha förköp måste det var mycket smidigt att få tag i biljett ända fram till matchstart, många bestämmer sig ju väldigt sent om de skall upp till parken eller inte.

Vi får hoppas att det blir bättre på tisdag, för nog kan det komma uppåt 6000 på matchen?

3 kommentarer:

  1. Är inte en stor del av problemet att folk inte förköper att det kostar en tia extra?

    SvaraRadera
  2. faktiskt kostar de en tjuga extra

    SvaraRadera
  3. De borde, under en övergångsperiod, ha lägre pris på förköpsbiljetterna på internet så att det lönar sig att köpa dessa. När vanan hos besökarna väl är satt så borde ju andra försvinna som naturlig följd. Folk är snåla, det må vi ha i åminnelse.

    SvaraRadera