Vilken kväll på Nya Parken

Strax efter klockan 16.00 slog jag mig ner på Peking Fanz stampub Cuebar för en kall öl och en bit mat i goda vännerslag. Folket droppade in allt eftersom och en av de bättre uppslutningarna i år var ett faktum. Macke Burman dök upp med sin son från Danmark, alltid kul att träffa gamla rävar från PF, trotsallt 10 år sen han styrde söder ut till de röda korvarnas land.

Väl på Parken efter att ha genomlidit de ohyggligt långa köerna körde IFK över Falkenberg med hela 5-1, det hade nog ingen av de 4250 besökarna på Parken räknat med innan avspark. Två straffar på sju minuter där den sista var oerhört tveksam men välkommen efter David Nissons tabbe vid 1-1 målet bäddade för denna triumf.

På läktaren fick vi årets bästa drag, Peking Fanz levererade storstilat och fick med sig övriga publiken vid flera tillfällen, även växelsång. Kul att flaggor och banderoller återigen fanns med, har ju vart riktigt dåligt på den fronten i år. Två nya banderoller syntes också, från PUppies och Peking Ultras.

Marcin har under dagen krupit till korset och tar tillbaka det han sagt under helgen, oproffsig är denne polack men ack så viktig för oss...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar