Vilken helg i Hamburg!

Hamburg blev en mycket trevlig och givande resa och att det bara tar dryga timmen att flyga ner gör ju inte saken sämre. Undertecknad med Resekamrat intog staden under Torsdagskvällen/morgonen för att under fredagen ta en långpromenad med efterföljande ömmande fötter. Framåt kvällen besöktes bland annat en kvarterskrog med öl på flaska för 15 kr, ett nedlagt hotell med mexikana shots för 50 cent och Puben Jolly Roger vilket är St Pauli fansens tillhåll. Trevligt ställe, bra musik och schysst folk.

På lördagen var det äntligen dags för European Football Fans Congress och den första Workshopen blev som tänkt "Prevention of violence and collectiv punishment". Talare var Frank Ågren från SFSU och Marco Noli från FanrechteFonds Germany. Marco ställde sig bland annat frågan varför Fotbollssupportrar blir avstängda till höger och vänster helt utan bevis eller chans till att försvara sig medans inte en enda besökare på Oktoberfest blir portade trots ett allt annat en trevligt beteende! I vissa länder stängs till och med hela supportergrupperingar ute från arenan vilket är ett problem som måste lösas och en arbetsgrupp bildades.

Efter en mycket välbehövlig lunch lyssnade vi till Mirek Dusbaba från tjeckiska Bohemians Ultras och Christina Magnussen från Norsk Supporterallianse. Denna Workshop om pyroteknik handlade inte alls om vad vi trodde innan och det enda intressanta var att höra hur vindarna blåser i Tjeckien där pyroteknik sen 1 år tillbaka är förbjudet, men att supportrarna gör upp med klubbarna om när de får tillåtelse att arrangera pyroteknik trots att klubben får böter!

Efter en liten men mycket behövlig middagsvila drog vi på kvällen till en säsongs-kickoff hos en av St Pauli´s supportergrupper. Runt 200 personer hade slutit upp för grillning, livemusik och gemenskap. En riktigt grymkväll som fick avsluta en minst sagt trevlig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar