European Football Fans’ Congress i Hamburg

Till helgen går European Football Fans’ Congress av stapeln i Hamburg och undertecknad har fått förmånen att ta sig till Tyskland för att deltaga. Totalt kommer över 300 supportrar från 29 olika länder att närvara och diskutera frågor kring Supportrar och fotbollens utveckling i Europa.

Lördagen är den mest händelserika dagen och tyvärr kan man inte deltaga på alla seminarier då tiden inte räcker till. Jag kommer under morgonen fokusera på "Förebyggande av våld och Kollektiv bestraffning" som diskuterar vad man kan göra för att skydda individen och grupperingars rättigheter mot de öppet repressiva lagar som drivs igenom runt om i Europa. I Sverige har vi till exempel den i media kallade huliganlagen som inte riktigt fungerar som den är tänkt.

Efter lunch satsar jag på "Pyroteknik". Det är ju förbjudet som alla vet i många länder. Men här kommer man ta upp några fall som verkar för en banbrytande säker pyroteknik av modellen värd att satsa på! Spännade säger jag!

På söndagen är det årsmöte för FSI. Jag ser vikten av att vi supportar organiserar oss, inte bara inom landet genom SFSU utan även internationellt för att slippa göra misstag som andra redan gjort och samtidigt skapa en stor enad organisation som kan föra supportrarnas talan. Det här handlar inte på något sätt att stoppa den moderna fotbollens utveckling, det kan man inte. Men man kan vara med och påverka hur den utformas, så den passar både oss supportrar och det kommersiella med bolag och allt vad det innebär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar